‘Van uitzendkracht naar functioneel beheerder’


Functioneel beheerder

Bas Tiellemans is functioneel beheerder bij E&A. Hij werkt er inmiddels 16 jaar en is ooit begonnen als uitzendkracht. Toen is het balletje voor hem gaan rollen: van coördinator naar planner, projectmanager en uiteindelijk functioneel beheerder op het hoofdkantoor van E&A. Hoe hij terugkijkt op zijn carrière en wat hij gaat betekenen in zijn nieuwe functie voor de E&A vestigingen? Je leest het in dit artikel.

Hoe kwam je bij E&A terecht? 

‘Ik ben ooit begonnen als uitzendkracht via E&A voor Disitrifresh, een klant van E&A in Boxtel. Hierna ging het balletje al snel rollen en werd ik coördinator van deze klant op de E&A inhouse vestiging. Dit heb ik zo’n twee jaar gedaan. De rol van coördinator veranderde naar planner en werd een functie met vele uitdagingen waar ik mijn eigen invulling aan gaf.

In 2011 was ik toe aan een volgende stap: de in-house vestiging bij Distrifresh hield op met bestaan en ik ben als projectmanager voor E&A Nistelrode gestart. Hierbij nam ik een deel van de klanten over van de toenmalige projectmanager in Nistelrode. Vervolgens kwam er een andere klant van E&A (XPO Oss) om de hoek kijken. Deze klant was niet tevreden over de toenmalige inhouse partij waarmee ze samenwerkten. Ik ben me toen volledig gaan focussen op deze klant en heb in anderhalf jaar tijd een E&A inhouse vestiging opgezet. Toen dit eenmaal stond ben ik teruggegaan naar E&A Nistelrode. Er ging hierna geen jaar voorbij zonder dat er nieuwe klanten óf mooie projecten bijkwamen. Er was dus sprake van voldoende uitdaging.’

Sinds kort ben je functioneel beheerder, hoe is je functie tot stand gekomen?

‘Op een dag werd ik gevraagd om aan te sluiten tijdens een call tussen E&A en Agilitas in België. Tijdens dat gesprek werd aangegeven dat het werken met losse Excel lijsten moest verdwijnen. Alle vestigingen moeten op een zo efficiënt mogelijke manier gaan plannen en archiveren en het liefst met één systeem. Op dat moment werd aangegeven dat hier een vacature voor uitgezet moest worden. Ik zou dan samen met onze bedrijfsanalist hierin ondersteunen en het uiteindelijk uitrollen naar alle vestigingen.

Toen de vacature online kwam te staan, sprak hij me direct aan en ben ik gaan reageren. De vacaturetekst kwam overeen met de dingen die ik deed in mijn huidige functie als projectmanager. Ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging en wilde deze kans graag aanpakken’

Wat gaat je functie betekenen voor de vestigingen van E&A?

‘Alle vestigingen gaan werken met hetzelfde integrale plansysteem ‘Planbition’. Het is een systeem waar al onze flexwerkers in geregistreerd staan en waar sommige vestigingen al mee werken. Helaas worden nog niet alle mogelijkheden optimaal benut. Denk aan het plannen van transport, huisvesting, de klant toegang geven in het systeem zodat hij zelf aanvragen hierin kan plaatsen en het goedkeuren van vakanties. Het is zelfs mogelijk dat flexwerkers via een app hun diensten kunnen inzien. Hierdoor zal schakelen tussen de vestigingen veel makkelijker worden, winnen we veel tijd en houden we alles overzichtelijk binnen één integraal systeem.’

Een flinke klus, hoe ga je dit aanpakken? 

‘Het wordt een flinke klus, ik weet veel van Planbition maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Allereerst ga ik langs de vestigingen om de verschillende wensen te achterhalen. Er zit namelijk een verschil tussen een inhouse- en een reguliere vestiging.

Daarna ga ik over tot het uitrollen van trainingen. Zo is bijvoorbeeld de weergave van Planbition veranderd. Wanneer alle vestigingen de basis gebruiken, kan ik up grades gaan toevoegen. Het is belangrijk om altijd de positieve punten van een systeem te benadrukken en te denken in mogelijkheden.’

Wat vind je het leukste aan deze functie? 

‘Ik ben iemand die uitdaging nodig heeft. Van jarenlang hetzelfde werk doen word ik niet vrolijk. De diversiteit in deze functie sprak mij aan. Enerzijds heb ik contact met collega’s op verschillende vestigingen, anderzijds ben ik het aanspreekpunt voor de leverancier van Planbition. Het is mijn taak om problemen binnen dit systeem te analyseren en door te zetten naar de leverancier. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het opstellen van procedures en werkinstructies, maar ook voor het testen. Werkt alles zoals het moet werken? Ook moet er een goede afstemming plaatsvinden met de huidige bedrijfsapplicaties, zodat we in de toekomst Planbition kunnen koppelen aan andere systemen.’

Je kan terugkijken op een mooie carrière binnen E&A, welk advies zou je geven aan je 10 jaar jongere ik? 

‘Pak een kans als deze voorbij komt’ Op een gegeven moment had ik een periode in mijn leven waarin het privé iets minder ging. Dan ben je blij dat alles goed gaat op het werk en hoeft dat niet persé te veranderen. Toch ben ik iemand die uitdaging nodig heeft. Toen deze kans voorbijkwam wist ik dat ik ervoor moest gaan.’

Heb je tips voor andere mensen die willen doorgroeien binnen E&A?

‘Praat erover met je leidinggevende in de periodieke gesprekken. E&A is de laatste jaren erg gegroeid en er zijn veel mogelijkheden om te leren van je collega’s. Maak daar gebruik van! Ik geloof dat talent uiteindelijk áltijd opvalt. Uiteindelijk is het belangrijk dat je met plezier naar je werk komt en doet waar je goed in bent.’

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?

‘Mijn focus ligt nu op het meenemen en overtuigen van mensen in het verhaal van Planbition. Daarnaast wil ik vooral veel reizen en genieten van het leven, samen met mijn vriendin en kinderen. En het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd de afgelopen jaren: neem niet alles te serieus en blijf relativeren!’E&A maakt gebruik van cookies

Cookies zijn kleine bestanden die met pagina’s van deze website worden meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer worden opgeslagen. Er zijn verschillende soorten cookies die gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Voor het plaatsen van cookies is soms wel en soms geen toestemming nodig. Als u niet akkoord gaat met onze cookie statement dan plaatsen wij alleen de functionele cookies. Als u meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, de gegevens die daarmee verzameld worden en over uw rechten op dit punt, lees dan ons cookie statement en privacy policy om meer te leren over onze cookies.