Van orderpicker naar teamleider


van orderpicker naar teamleider

Stel je voor, je woont in Polen en bent op zoek naar werk. De kans doet zich voor naar het buitenland te gaan om daar een tijdje te gaan werken. Inmiddels is het 3 jaar later en heb je een baan, een huis en je hele leven in Nederland. Het is het verhaal van Martyna Gajewska. Maar wat deed haar besluiten in Nederland te blijven? We vroegen het aan haar.

Wanneer en waarom kwam je naar Nederland?

‘De eerste keer dat ik in Nederland kwam was in maart 2018. Ik wilde graag geld verdienen maar ik wilde ook graag meer van de wereld zien. Vandaar dat ik besloot in het buitenland te gaan werken. Voordat ik naar Nederland kwam ben ik ook een tijdje in Duitsland geweest. Ik vond het daar heel leuk, dus besloot ook in buurland Nederland een kijkje te nemen.

De belangrijkste reden om geld te verdienen? Dat was omdat ik graag genoeg geld wilde sparen voor een mooie bruiloft met mijn man. Hij werkt ook voor E&A in Nederland. Hij is teamleider bij Albert Heijn Online in Oosterhout.’

Hoe kwam je bij E&A terecht?

‘Verschillende mensen in mijn omgeving waren enthousiast over E&A. Ze raadden me allemaal aan om daar eens te kijken. Ze waren positief over de organisatie en de werkzaamheden. Mijn man werkte al eerder in Nederland. Wel bij een ander uitzendbureau, maar ik wist daarom wel dat werken in Nederland een goede keus zou zijn. Vandaar dat ik besloot te solliciteren bij E&A. Zo gezegd zo gedaan!’

Wat voor werk doe je in Nederland?

‘Mijn allereerste baan in Nederland was bij Albert Heijn online. Hier heb ik ongeveer twee jaar gewerkt als orderpicker. Op elke plek heb ik wel een keertje gestaan. Ik vond het erg leuk werk en had het dan ook naar mijn zin op de werkvloer.

Zo’n 8 maanden geleden veranderde het een en ander. Eric en Jorg van E&A haalden me van de vloer. Ze vertelden me dat ze wel potentie in me zagen en vroegen of ik interesse had om teamleider te worden voor E&A binnen Albert Heijn Online. Dezelfde functie als mijn man heeft bij een andere vestiging. Dat was een hele eer! Deze kans heb ik natuurlijk met beide handen aangegrepen.’

Wat goed, hoe bevalt dit nieuwe werk?

‘Ik ben dol op mijn werk! Ik hou ervan om met mensen om te gaan, met ze in gesprek te gaan en ze verder te helpen. Natuurlijk was het in het begin lastig omdat ik van de een op de andere dag ineens de teamleider was van de mensen die eerst mijn directe collega’s waren. Maar nu ben ik gewend en weet ik hoe ik dingen aan moet pakken. Communicatie met collega’s is het allerbelangrijkst. Je wilt een goede teamleider zijn door te luisteren maar ook mee te denken. Je bent een baas maar ook een vriend. Het was even balans vinden, maar ik had dit voor geen goud willen missen.’

Orderpicker naar teamleider

Merk je grote verschillen tussen Polen en Nederland?

Ja, voornamelijk op het gebied van werk. In Polen was ik vaak gestrest. Ik wilde een baan waar ik met mensen kon werken, maar dat bleek een moeilijke opgave. Hier ging dat een stuk gemakkelijker. Ook de communicatie met mensen is anders, directer en makkelijker. 

Wat vind je zo leuk aan Nederland?

‘De mentaliteit! Iedereen is vriendelijk, behulpzaam en ik zie vaak een glimlach bij mensen op het gezicht. En ik hou van de steden! Je reist heel eenvoudig van stad naar stad en daar is zoveel te beleven en bekijken. Nederland is klein, maar zo mooi. Twee weken geleden ben ik naar Rotterdam geweest, prachtig! Mijn man en ik hebben afgesproken dat we elke vrije week een nieuwe stad in Nederland uitzoeken om te bezoeken.’

Zijn er ook dingen die je minder leuk vindt aan Nederland?

‘De dure verkeersboete die mijn man kreeg, haha! Nederlanders zijn dol op frikandellen, maar die vind ik echt niet lekker. De meeste collega’s uit Polen hebben een hekel aan dropjes, maar die vind ik juist heel erg lekker!’

Hoe zie je jouw toekomst?

‘Een lange tijd dachten mijn man en ik dat we uiteindelijk weer terug zouden gaan naar Polen. Maar dat plan is inmiddels veranderd. We hebben het beide zo naar ons zin hier dat we besloten hebben hier te blijven. We hebben zelfs een huis gekocht!

In Polen heb ik Management gestudeerd en ik ben blij dat ik die kennis in mijn baan als teamleider ook in de praktijk kan brengen. Ik merk dat ik mezelf nog steeds blijf ontwikkelen en elke dag leer ik nieuwe dingen. Ik ben ook bezig met Nederlandse lessen via E&A en dat vind ik erg leuk!

Onze familie en vrienden wonen nog allemaal in Polen. Dat maakt het soms moeilijk. Maar zij begrijpen allemaal dat we deze keuze hebben gemaakt en steunen ons hierin dan ook voor de volle 100%. Wanneer we vakantie hebben gaan we zeker op bezoek in Polen en nu we hier een huis hebben kunnen familie en vrienden ook gemakkelijk bij ons langskomen!

Maar ik hoop vooral dat ik hier nog lang kan blijven wonen, werken voor E&A en dat mijn man en ik nog lang ‘getrouwde teamleiders’ mogen blijven!’E&A maakt gebruik van cookies

Cookies zijn kleine bestanden die met pagina’s van deze website worden meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer worden opgeslagen. Er zijn verschillende soorten cookies die gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Voor het plaatsen van cookies is soms wel en soms geen toestemming nodig. Als u niet akkoord gaat met onze cookie statement dan plaatsen wij alleen de functionele cookies. Als u meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, de gegevens die daarmee verzameld worden en over uw rechten op dit punt, lees dan ons cookie statement en privacy policy om meer te leren over onze cookies.