Zo verhogen wij de verblijfsduur van uitzendkrachten bij Hessing


Zo verhogen wij de verblijfsduur van uitzendkrachten bij Hessing - E&A

Hessing Supervers is een groentesnijderij die diverse supermarkten voorziet van vers gesneden groenten en fruit. Het snijden van deze producten is arbeidsintensief werk, waarbij routine van de uitzendkrachten een belangrijke rol speelt in productiviteit.

Routine in werkzaamheden verbeteren

Om de routine te verbeteren, zette E&A samen met Hessing in op het verhogen van de verblijfsduur van uitzendkrachten en het tegengaan van ongewenste uitstroom. Daarvoor hebben we diverse maatregelen genomen:

Selectie

Door medewerkers van onze kantoren mee te laten draaien in het proces, zorgen we voor betere selectie. E&A-medewerkers krijgen meer kennis van de werkzaamheden bij de klant, en kunnen uitzendkrachten daardoor beter informeren. Daarnaast hebben we een extra screening en toetsing ingebouwd tijdens het eerste gesprek in Nederland en de rondleiding door het bedrijf. Bij grote twijfels wordt de kandidaat niet ingepland.

Inwerken

We hebben het inwerktraject verbeterd, waardoor nieuwe uitzendkrachten sneller productief worden en minder inwerktijd nodig hebben. Ook zorgen we voor verdere begeleiding van nieuwe kandidaten.

Planning

Een betere afstemming van de planning zorgt ervoor dat we uitzendkrachten een volledige werkweek kunnen garanderen. Daarbij hoort ook inzet van flexwerkers bij andere klanten. Roulatie tussen functies zorgt er bovendien voor dat de fysieke belasting beter verdeeld is.

Evaluatie

We organiseren regelmatig bijeenkomsten in onze woonlocaties waarin we flexwerkers om feedback vragen. Zo zijn we in staat om tijdig verbeteringen door te voeren en hiermee uitstroom te voorkomen. Dit maakt dat medewerkers zich meer betrokken en gewaardeerd voelen, en daardoor langer bij ons blijven.

Behaalde resultaten

Met het doorvoeren van deze maatregelen, hebben we meer tevredenheid bij de uitzendkrachten weten te realiseren. Dat leidt onder andere tot een veel stabielere verblijfsduur van flexwerkers, en daarmee tot betere uitzendkrachten voor Hessing. De ongewenste uitstroom blijft momenteel onder de gestelde norm van 5 procent.

Bekijk alle facts