De nieuwe manager van district 4


District manager

Sinds 1 januari 2021 is Rutger Sanders van Well aan de slag als district manager bij E&A. Hij heeft al een ruime ervaring opgedaan binnen E&A. De promotie naar district manager is een logische stap in zijn carrière. Rutger vertelt wat zijn nieuwe functie inhoudt.

Hoe ben je in deze functie terecht gekomen?

‘Ik ben al langere tijd werkzaam binnen E&A. Vorig jaar is mijn functie komen te vervallen en daarmee helaas ook die van mijn hele team. Ik ben druk bezig geweest met het herplaatsen van mijn team, met groot succes. Bijna iedereen heeft een plekje binnen E&A gevonden! Toen dat eenmaal achter de rug was ben ik met Gilbert in gesprek gegaan over ‘wat gaat Rutger doen’. Ik kreeg de mogelijkheid om de functie business development manager te gaan vervullen. Echter merkte ik dat mijn passie voor leiding geven binnen deze functie niet voldoende tot zijn recht kwam. Dus gingen we opnieuw in gesprek. Uit deze gesprekken bleek dat het tijd was een groot district op te splitsen in twee districten om zo de klanten nog beter te bedienen.’

Wat houdt jouw functie precies in?

‘Ik ben verantwoordelijk voor district 4. Ik geef onder andere leiding aan twee managers in Eindhoven en Oosterhout. Samen met hen kijk ik naar de jaarplannen en hoe we deze kunnen realiseren. Samen met de klant zijn we iedere dag bezig om de productiviteit, kwaliteit en veiligheid van onze medewerkers te verbeteren. Daarnaast moeten we natuurlijk ook onze eigen KPI’s behalen. Denk bijvoorbeeld aan de bezetting van onze bedden en auto’s.

Verder begeleid ik de persoonlijke ontwikkeling van de vestigingsmanagers. We kijken samen waar de verbeterpunten liggen en ik coach ze bij het behalen daarvan.’

District 4, wat is dat nou eigenlijk?

‘Binnen ieder district vallen andere klanten. Zo hebben we een district dat zich met name bezighoudt met het mkb en een district met grote inhouse locaties. Ik ben manager van district 4, gericht op de inhouse locaties met aanvankelijk een focus op levensmiddelendistributie in de breedste zin van het woord.

Zoals ik eerder benoemde is het een nieuw, jong district. We willen gaan groeien en ook hier een nog volwaardiger district van maken. Nieuwe klanten aantrekken, maar ook groeien bij bestaande klanten.’

District manager

Wat vind je zo leuk aan deze functie?

‘Ik ben dagelijks bezig met samenwerken met managers, samen resultaten neerzetten en ook werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Dat ik zo op mijn manier mijn steentje bij kan dragen aan het eindresultaat vind ik geweldig.

De verschillende locaties houden het uitdagend. Soms maak je fouten maar daar leer je van en zo kun je ervoor zorgen dat bij de volgende locaties niet hetzelfde gebeurt. En natuurlijk het meedenken op strategisch niveau. E&A verder en breder op de kaart zetten. De doelen die we voor ogen hebben waarmaken.

Binnen E&A kun je vrij denken, er zijn korte lijnen en je ideeën kunnen ook echt tot uiting komen. Ik heb het erg naar mijn zin in mijn nieuwe functie en ik heb leuke collega’s met veel ervaring die altijd klaar staan om me te helpen en ondersteunen. We kunnen met elkaar sparren en dat werkt enorm prettig!’E&A maakt gebruik van cookies

Cookies zijn kleine bestanden die met pagina’s van deze website worden meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer worden opgeslagen. Er zijn verschillende soorten cookies die gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Voor het plaatsen van cookies is soms wel en soms geen toestemming nodig. Als u niet akkoord gaat met onze cookie statement dan plaatsen wij alleen de functionele cookies. Als u meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, de gegevens die daarmee verzameld worden en over uw rechten op dit punt, lees dan ons cookie statement en privacy policy om meer te leren over onze cookies.