‘Dat ik Spaanse mensen een kans op een baan kan bieden, vind ik geweldig!’


Xènia Coll

Sinds 1 november dit jaar is ze gestart als recruiter Spaanse markt voor E&A. Xènia Coll komt uit Spanje en kent de Spaanse cultuur als geen ander. Ze zal zich gaan focussen op het werven van Spaanse kandidaten voor E&A. Hoe ze dat voor zich ziet? Je leest het hier.

Hoe kwam je bij E&A terecht? 

‘Ik volg en premaster Human Resource Studies aan de Universiteit in Tilburg en was op zoek naar een parttime functie. E&A is sinds kort gestart met het werven van kandidaten uit Spanje en was op zoek naar een Spaanse recruiter. Ik kom uit Spanje, spreek de taal en ken de cultuur als geen ander. De functie sprak mij dan ook direct aan en is perfect te combineren met mijn studie. Omdat ik geen Pools of Kroatisch spreek, focus ik mij alleen op de Spaanse markt. Ik werk 16 uur per week verdeeld over twee werkdagen. Zo doe ik enerzijds ervaring op binnen het vakgebied en anderzijds kan ik mij nog goed focussen op mijn studie. Een perfecte combinatie!’

Hoe kijken Spaanse jongeren naar een baan in Nederland?

‘Doordat ik zelf ben opgegroeid in Spanje, weet ik waar Spaanse jongeren naar zoeken in een functie. In Spanje is het op dit moment erg moeilijk om als jongvolwassene een goede baan te vinden. Er zijn weinig banen en veel jongeren zijn werkeloos. Uit ervaring weet ik hoe uitzichtloos dit kan voelen. Zelf heb ik uiteindelijk de stap genomen om naar Nederland te komen en het avontuur aan te gaan. Dat ik nu Spaanse mensen een kans op een baan kan bieden, vind ik geweldig!’

Hoe ga je werven voor de Spaanse markt?

‘Dit zullen we op verschillende manieren aanpakken. Ik ken de vacature websites waar Spaanse mensen zoeken naar een job en zal deze kennis dan ook zeker inzetten. Ook weet ik veel van social media en online marketing. Door deze combinatie kan ik de juiste keywords gebruiken om vacatures op te laten vallen. Wanneer iemand geïnteresseerd is, neem ik persoonlijk contact op. Het is belangrijk dat een vacature past bij de werkervaring en/of interesses van een kandidaat. Zo kom ik erachter of er sprake is van een match.’

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?

‘Ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gekregen van E&A om werkervaring binnen Human Resource op te doen. Deze kans pak ik dan ook met beide handen aan. Ik hoop nog lang te mogen blijven werken voor dit mooie bedrijf. Daarnaast wil ik mijn studie goed afronden en voor langere periode in Nederland blijven wonen. Genoeg uitdaging voor de aankomende jaren dus!’E&A maakt gebruik van cookies

Cookies zijn kleine bestanden die met pagina’s van deze website worden meegestuurd en door uw browser op de harde schrijf van uw computer worden opgeslagen. Er zijn verschillende soorten cookies die gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Voor het plaatsen van cookies is soms wel en soms geen toestemming nodig. Als u niet akkoord gaat met onze cookie statement dan plaatsen wij alleen de functionele cookies. Als u meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, de gegevens die daarmee verzameld worden en over uw rechten op dit punt, lees dan ons cookie statement en privacy policy om meer te leren over onze cookies.